legi pisicești
Artă cu pisici,  Cu pisici

13 legi pisicești care te ajută să înțelegi mai bine cum stă treaba cu lumea asta

Eu mă uit la mâțe ca la Star Trek. Cu gura căscată și întrebând oamenii de lângă mine Ce dracu’ face creatura aia? 

M-am gândit că nu sunt singura, așa că am cercetat subiectul ăsta etern fascinant al pisicilor și al motivelor pentru care fac cele mai dubioase chestii, și am găsit parțial răspunsul într-un fund de internet.

Teoria mea este că în universul nostru s-a cuibărit un univers la fel de infinit, dar foarte leneș, și-n acest al doilea univers sălășluiește neamul pisicesc. Teoretic, cele două universuri n-ar fi trebuit să se combine, dar știi și tu cum e, dacă ți se pune fufa-n brațe, nu te mai ridici. Așa și cu universul nostru, i s-a pus celălalt univers în brațe și acolo a rămas. Și mâțele, curioase din fire, au gherăit pereții universului lor și au trecut într-al nostru uite-așa, cum te văd și cum mă vezi. Problema e că ele funcționează după legile universului lor leneș, d-aia n-au pic de respect pentru termodinamică, hidrostatică și alte chestii fundamentale care fac lumea noastră să funcționeze așa cum știm.

Universul mâțesc este, carevasăzică, guvernat de următoarele legi:

 

Legea pisicească a inerției

O pisică va rămâne în stare de repaus atâta vreme cât asupra ei nu acționează o forță exterioară – de exemplu, deschiderea unei conserve cu păpică umedă sau gândul unui uman bucuros că poate să-și vadă de treabă fără să fie nevoit să dea pisica la o parte.

 

Legea pisicească a mișcării

O pisică se va deplasa în linie dreaptă atâta vreme cât nu are un motiv bun să facă stânga, exact la timp ca să-ți pună piedică.

 

Legea pisicească a termodinamicii

Toată căldura dintr-o încăpere se scurge către pisicile din spațiul respectiv, ocolind umanii.

 

Legea pisicească a elasticității

O pisică își va întinde ciolanele direct proporțional cu durata somnicului din care tocmai s-a trezit.

 

Legea pisicească a somnului

Toate pisicile trebuie să doarmă cu umanii de fiecare dată când acest lucru este posibil, într-o poziție cât mai inconfortabilă pentru oameni și cât mai confortabilă cu putință pentru pisică.

 

Legea pisicească a alungirii

O pisică își poate lungi corpul suficient cât să atingă orice etajeră pe care se află un obiect ce prezintă un oarecare interes pentru ea.

 

Legea pisicească a obstacolului

O pisică va sta pe podea în locul și în poziția care încurcă cel mai mult deplasarea umanilor.

 

Legea pisicească a mesei

Pisicile vor lua parte la toate mesele la care se servește ceva bun.

 

Legea configurației covorului

Niciun covor nu va rămâne perfect întins pe podea, ci va fi înghemotocit de mai multe ori pe zi.

 

Legea rezistenței

Rezistența unei pisici variază direct proporțional cu dorința umanului ca pisica mai sus menționată să facă ceva anume. Să se dea la o parte. Să iasă din dulap. Să nu-și mai ascută ghearele pe fotoliul accent abia cumpărat.

 

Legea pisicească a conservării energiei

Pisicile știu că energia poate fi stocată doar prin somn. De aceea, pisicile au rezerve imense de energie pe care, când va veni momentul, le vor duce în universul lor. Nimeni nu știe la ce vor folosi acel surplus de energie. Poate vor face niște găuri negre. Sau o pungă neagră în care se bage până nu mai pot. Ăsta da plan malefic. God help us all!

 

Legea pisicească a pungilor

Toate pungile și cutiile dintr-o încăpere trebuie să conțină cel puțin o pisică în cea mai mare parte a timpului.

Vezi, ce ți-am zis eu? Se antrenează pentru planul lor malefic.

 

Legea lui Arhimiaunide

O pisică scufundată în apă se va transforma într-un arc de sârmă ghimpată care va provoca dureri crâncene tuturor umanilor din proximitate prin gherăire insistentă până la extragerea din apă a pisicii mai sus menționate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.