Motherhood

4 site-uri de unde poți închiria jucării lunar pentru copii

Conceptul de bibliotecă de jucării mi s-a părut foarte șmecher încă de când era bibica mică de tot. Aflasem de la una dintre SAHM-ele de pe YouTube pe care le urmăream atunci (SAHM = Stay At Home Mom) despre LoveEvery, o companie specializată în producția și livrarea de jucării și activități educative, care oferă abonamente lunare cu seturi personalizate de jucării și activități adaptate dezvoltării copilului.

Mi s-a părut foarte mișto să îți vină acasă jucării adecvate vârstei copilului, pentru că atunci eram praf la alegeri din astea și nu știam cum s-o distrez p-asta mică, așa că am căutat ceva similar și la noi.

Cum funcționează bibliotecile de jucării

După ce am găsit câteva site-uri unde poți face abonament la jucării, am ales varianta care mi se potrivea cel mai bine – Evertoys. Îți zic mai jos tot ce-i de știut despre ei și încă alte 3 companii care închiriază jucării. În principiu, toate funcționează cam la fel, cu mici diferențe. Plătești un abonament și primești un număr de jucării pentru o lună, pe care apoi le returnezi și primești altele în schimb. Ca să nu-ți umpli casa cu jucării și să le poți testa înainte pe cele despre care nu știi sigur dacă vor trezi interesul urmașului.

Evertoys sunt singurii de unde poți alege chiar tu jucăriile și le poți păstra chiar mai mult de o lună, având și posibilitatea de a le cumpăra. Ceilalți îți trimit lunar un pachet de jucării selectate de specialiști, în funcție de etapa de dezvoltare a copilului.

Toți acordă atenție deosebită igienizării jucăriilor. Livrările se fac oriunde în țară, gratuit.

Iată particularitățile fiecăruia dintre aceste servicii de închierere jucării pe bază de abonament.

 

Evertoys

Prima dată am avut abonament la Evertoys pe la 6 luni ale bibicăi, timp de vreun an de zile, până când am cam terminat opțiunile pentru vârsta ei. Acum, la 2 ani juma’, am reactivat abonamentul.
O singură dată s-a întâmplat să primesc o jucărie defectă (era o minge vorbitoare care uita ce voia să zică). O mai avusesem o dată și atunci bibi n-a agreat-o. Nici a doua oară nu i-a acordat atenție, cu sau fără partea vorbitoare, așa că n-am mai avut chef să le dau mesaj să îmi trimită alta funcțională, și-am lăsat-o așa. Dar sigur ar fi reacționat imediat, mai vorbisem cu ei și au fost super drăguți când am uitat să pun în colet niște piese rătăcite de la vreo două jucării.

 • Abonamentul lunar pornește de la 79 lei, include 2 jucării și 1 carte. Poți adăuga extraopțiuni sau poți alege suplimentar jucării/cărți, contra unei taxe.
 • Oferta e variată, ai și jucarii din lemn, legouri, puzzle-uri, megatoys și interactive.
 • Beneficii suplimentare și reduceri la partenerii Evertoys (15% la Didactopia și 15% la Blah Blah Gang)
 • La jucăriile interactive primești, de obicei, și baterii.
 • Flexibilitate totală: poți anula sau pune abonamentul pe pauză oricând.
 • Fără riscuri: poți renunța la abonament în primele 2 săptămâni și ți se rambursează integral suma.
 • Opțiuni suplimentare disponibile, cum ar fi jucării sau cărți adiționale, cu costuri suplimentare.
 • Nu există penalități pentru piese pierdute sau jucării deteriorate.
 • Dacă celui mic îi place prea mult o jucărie și nu vrea să o lase să plece, o poți cumpăra la un preț oleacă mai mic, redus cu suma deja achitată în cadrul abonamentului.

 

Ce-mi place la abonamentul pentru jucării Evertoys

1. Aleg eu jucăriile.
2. E mai ieftin decât alte oferte de pe piață.
3. Primesc o lună gratuită pentru fiecare nou abonat venit la recomandarea mea, iar el sau ea are pentru 2 luni reducere 50% la abonament.

Practic, dacă îți faci abonament folosind codul Cristina-FrB0P-YM4, plătești primele două luni doar câte 40 de lei. 40 de lei pentru 2 jucării și 1 carte alese de tine! Fuckin’ shit, apăi dacă ăsta nu-i chilipir, atunci nu-ș ce să mai zic :))

 

Ce nu îmi place:

Nu îmi place că jucăriile mari, numite de ei MegaToys, unde intră cuburile de labirint Cuboro, Lego Duplo, seturi STEM de robotică, unele construcții magnetice etc., costă 50 de lei în plus. Bine, cumva are sens, că sunt jucării complexe, cu multe piese sau de dimensiuni mari și este mai mare riscul de a le primi înapoi incomplete, mă gândesc. Deocamdată nu tânjesc după vreun MegaToy, dar când va fi cazul o să dau 50 de lei să văd dacă merită.

 

Kiddos Toys Club

Au o colecție deosebită de piese premium, din lemn sau alte materiale sustenabile, de la producători din categoria grea, precum Djeco, Indigo Jamm, Hape, The Freckled Frog, Green Toys, Lubulona și alții.

 • Prețul abonamentului lunar începe de la 155 lei pentru 1 copil, 279 lei pentru 2 copii și 372 lei pentru 3 copii.
 • Fiecare pachet conține 3 sau 5 jucării adecvate vârstei copilului, selectate special pentru dezvoltarea lor.
 • Specialiștii aleg jucării potrivite vârstei și preferințelor copilului, majoritatea fiind din lemn și fără baterii.
 • Nu se percep penalități pentru jucăriile stricate în timpul jocului normal, dar se aplică o taxă de înlocuire pentru jucăriile sau piesele pierdute.
 • Poți solicita jucării specifice și specialiștii le vor include în următorul pachet.
 • Abonamentele se reînnoiesc automat, dar pot fi întrerupte în timpul vacanțelor.
 • Plata se poate face lunar sau în avans pentru perioade mai lungi, cu opțiunea de a economisi din taxa de membru.
 • Jucăriile sunt schimbate la fiecare 4 săptămâni, iar abonamentele reînnoite automat dacă nu sunt anulate.

Ce îmi place la abonamentul pentru jucării Kiddos Toys Club

Calitatea jucăriilor. Mă mai uit pe contul lor de Insta și-mi lasă gura apă toate culorile de pe-acolo.

De ce nu l-am ales

Că prefer să selectez eu jucăriile. E drept că după ce setezi abonamentul completezi preferințele în materie de jucării într-un formular și poți chiar solicita anumite produse, dar mie-mi place să mă holbez la zeci de jucării, să le studiez pe îndelete, apoi să le pun în coșul virtual. E self care-ul meu, na.

 

Jujuc

Jujuc oferă abonamente lunare care pornesc de la 129 lei, pentru 4, 5 sau 6 jucării selectate cu grijă și potrivite vârstei copilului tău.

 • Vezi pe site jucăriile adecvate pentru fiecare vârstă, de la 6 până la 23 de luni.
 • După 30 de zile, returnezi pachetul vechi și primești unul nou, actualizat conform vârstei micuțului.
 • Plata se face automat în fiecare lună, dar poți anula abonamentul oricând din contul tău.
 • Ai 7 zile la dispoziție pentru a cere rambursarea banilor, în cazul în care te răzgândești.
 • Abonamentele sunt disponibile începând cu vârsta de 6 până la 23 de luni.

Ce îmi place la abonamentul pentru jucării Jujuc

Calitatea jucăriilor. Lemn, finisaje de calitate, culori vesele, ce-ți poți dori mai mult de la niște jucării pentru odorul tău?

Ce nu îmi place

Jucăriile sunt doar pentru copii între 6 luni și 2 ani.

 

Ludic Toys

Au trei tipuri de abonamente, toate oferind acces la o selecție de 3 jucării. Cele de 6 și 12 luni se reînnoiesc automat lunar.

 • Abonament lunar: 150 lei.
 • Abonament de 6 luni: 714 lei.
 • Abonament de 12 luni: 1188 lei.
 • Asistență clienți și recomandări personalizate de jucării.
 • Selecție personalizată de jucării adaptată vârstei și intereselor copilului

Ce îmi place la abonamentele pentru jucării Ludic Toys

În afara ofertei de jucării calitative, o parte dintre ele fiind fabricate chiar în România, îmi place că vin acasă într-o sacoșică drăguță. Pretty fancy și eco.

Ce nu îmi place

Același lucru ca și la celelalte: nu pot să aleg eu, ci fac ei o selecție personalizată. Treaba asta sunt sigură că e mană cerească pentru mulți dintre voi, salvează timp și stres, dar nu-i pentru mine. That’s all.

Conceptul este foarte fain, piticii învață care-i treaba cu împrumutul și nu apucă să se plictisească de jucării. Nu uita să folosești codul de reducere Cristina-FrB0P-YM4 dacă decizi să te abonezi la Evertoys!

Spor la joacă la toată lumea 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.