pisica artist necunoscut
Artă cu pisici

7 pisici artistice din tablourile pictorilor celebri

Ai desenat vreodată o pisică? Și eu. E greu. Odată, la bancă, ne-a pus, la un curs din ăla de cum să vinzi chestii inutile fraierilor, să desenăm un animal. Și eu am desenat un cap de pisică, pentru că nu știam să desenez corpul.

Nenea traineru’ mi-a „citit” în desen și a zis că-s nefutută. Pardon, a zis politicos ceva de genul că duc lipsă, pentru că d-aia n-am desenat și eu acolo un codoi sau măcar niște lăbuțe falice.

Timpul a trecut și acum știu să desenez oarecum niște corpușoare de mâță. În orice caz, între felul în care desenezi niște pisici și viața sexuală nu e absolut nicio legătură. Dacă ar fi, atunci măcar din când în când mi-ar ieși și mie niște pisici mișto.

Dar nu.

Oricum, nu despre desenele mele voiam să-ți povestesc, ci despre niște opere de artă cu pisici. Și, ca să fiu sinceră până la capăt, nici măcar să-ți povestesc nu voiam, ci numai să-ți arăt cum au pictat mâțe alde Picasso, Chagall și alți artiști faimoși. Ca să-nțelegi că, dacă pisicile pe care le desenezi tu sunt nasoale, nu trebuie să te alarmezi.

Li s-a întâmplat și celor mai buni.

 

Pisica artistică a lui Lorenzo Lotto

 

pisica tablou Lotto

 

pisica Lorenzo Lotto

Lorenzo Lotto l-a pictat aici pe îngerul Gabriel, care, după ce calcă pisica pe coadă, o anunță pe Măria c-o să fie mamă de Cristos.

 

Pisica artistică a lui Will Bartoli

 

pisica Bartoli

William Bartoli a pictat o fetiță aprigă și o mâță care și-a pierdut speranța că va fi eliberată vreodată din strânsoare.

 

Pisica artistică a lui Ando Hiroshige

 

pisica Hiroshige tablou

Pisica lui Ando Hiroshige e o doamnă sexy și delicată, care se spală pe frunte cu buretele. Probleme, Gogule?

 

Pisicile artistice ale lui Paul Gauguin

 

pisicile tablou Gauguin

 

Paul Gauguin a reușit să picteze tabloul ăsta înainte ca mâțele să dărâme vaza. Mare noroc a avut. Aia din spate se uită cam urât la el.

 

Pisica lui Marc Chagall

 

pisica talou Chagall

 

În acest tablou semnat Marc Chagall, pisica fățoasă pare-se că reprezintă bucuria pictorului când a aflat că oamenilor le plac operele lui. Zic și eu ce-am citit, că altfel nu m-aș fi prins nici într-o mie de ani.

 

Cotoiul lui Paul Klee

 

pisica tablou Paul Klee

 

Inspirația lui Paul Klee pentru acest tablou a fost Fritzi, un motan care-i dărâma toate lucrurile prin atelier. Și tot i-a făcut năsucul ca o inimioară! Nu-i așa că-i drăguț?

 

Pisica lui Picasso

 

pisica tablou Picasso

 

Recunoști mâța? E Hitler, înfățișat de Picasso în timp ce sfâșie porumbelul păcii.

 

Ei, bine, nu știu tu, dar eu mă simt mai liniștită acum. Mâțele au fost dintotdeauna niște pușlamale evazive care nu s-au lăsat desenate sau pictate. Din fericire, azi avem aparate de fotografiat și telefoane cu camere șmechere. Și d-aia le pozăm de nu să văd!

 

Sursa imagini: „Looking at paintings. Cats”, Peggy Roalf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.