coastere din lemn pictate cu pisici
Artă cu pisici

Am făcut o grămadă de artă în 2019. Uite pozele!

Nu-ș ce-am avut anul ăsta, dar am prins drag de făcut și dres tot felul de chestii cu mânuțele mele superstângi. Cred că totul a început în primăvară, după ce a luat Mr. Huge o imprimantă 3D și eu am zis hai să cucerim lumea cu figurinele tricotate la mașinăria asta minunată! Dar nu ne mulțumim doar cu tricotatul, nu domnule! Noi o să fim speciali, că așa, să-mpozeze niște chestii printate după modelele 3D gratuite de pe Thingiverse toată lumea poate.  Tu, Mr. Huge, că doar ești inginer, o să creezi niște modele noi! Și eu, Rockozaur, zisă și Țuchi Eficiență și Multitalent, o să le pictez și-o să fac scenarii și-o să le pun să joace în niște filmulețe stop-motion fiecare-n parte mai tare decât South Park, mânca-ți-aș!

Mă rog, inginerul nu a prestat cum voiam eu, dar nu a mai contat, pentru că așa am descoperit stop-motionul. Am petrecut muuulte ore încropind animații în balconul transformat în atelier (mereu mi-am dorit un atelier de lucru ca să pot justifica unele chestii dubioase: „Lucram deunăzi în atelier și, când nu eram atentă, o fantomă a băut toată sticla de vin!”) și am testat o mulțime de tehnici, doar-doar oi reuși să fac ceva frumos. Nu prea mi-a ieșit pasența. Așa că am zis bre, stop-motionul e doar o artă dintre multe, dacă nu-s bună la asta poate-s bună la altele. Hai să-ncerc în fiecare lună câte o formă de exprimare artistică – bine, n-am zis așa scorțos, a fost mai degrabă ceva de genul Hai să fac dracului câte o chestie drăguță în fiecare lună, poate-oi fi și eu bună la ceva pe lumea asta!

Carevasăzică, am încercat să pictez pe lemn, să modelez figurine din fimo, să făuresc bijuterii din rășină epoxidică, să recondiționez obiecte vechi și să clădesc cutii din hârtii rulate. Am făcut decorațiuni de brad, coastere pentru pahare și magneți de frigider. Am pictat și-o tavă din lemn.  Am dat găuri, am făcut stenciluri și am dat iama-n magazinele cu materiale pentru arts&crafts. Cu alte cuvinte, m-am jucat de numa’ numa’ și mi-a plăcut tare mult. Uneori am făcut lucrușoare drăguțe, alteori am făcut niște porcării. Hai să-ți arăt, că poate vrei să râzi și duci lipsă de motive:

 

Coastere cu pisici pentru pahare din felii de lemn pictate cu acrilice (biscuitele din dreapta jos, cu pisicul care cască satisfăcut, e al lu’ Mr. Huge – copiat de pe net, obvious, dar l-am băgat și pe el în set, chiar dacă-i din alt film). Bine, nici cotoiul șmecher cu ochelari de soare nu l-am născocit eu, e de pe brusheezy.

 

coastere din lemn pictate cu pisici

 

Magneți de frigider din resturi de lemn cu miros de scorțișoară și inimioare din lemn luate la grămadă din Jumbo. Vă rog să nu plângeți că am folosit pagini dintr-o carte, era cartea mea, era veche, citită și deja ferfenițită. Cel mai drăguț cred că e primul, ăsta pozat cu conuri în spate, că d-aia l-am și dat cadou.

 

Bijuterii din rășină epoxidică. Mare șmecherie rășina asta, poți să faci o grămadă de chestii cu ea. Asta e prima tranșă de bijoux-uri și pe unele le-am stricat că am pus picături de acrilice peste rășina deja colorată din forme, crezând că o să iasă ceva frumi. N-a ieșit. Arată ok pătrățelul cu cap de pisică înăuntru și alea simple, pe care nu m-am băgat eu să le-nfrumusețez cu alte culori sau boabe de cafea.

 

Decorațiuni pentru bradul de Crăciun. Cel mai bine mi-a ieșit felia de lemn pe care-am tamponat un brad alb cu buretele. Și lui Michonne cred că îi place. Îi mai plac foarte mult și dopurile, și le ia singurã din brad ca sã se joace cu ele. Deșteaptã foc pisica asta.

 

O cutie de creioane pictată cu pisici. M-am inspirat după un artist adevărat, că mie nu-mi trecea prin cap să fac pisici dreptunghiulare.

 

cutie pictata cu pisici

 

Tavă din lemn pictată. Aici am folosit un stencil copiat dintr-o carte veche cu stenciluri de pe archive.org și chiar mi-a ieșit drăcovenia. I’m pretty proud of this one, chiar dacă îmi amintește de o basma.

 

tava pictata cu flori

 

Cutie din pagini de reviste vechi. Arată ca un cur pentru că am folosit un lipici din ăla păstos și albicios, dar ideea nu e rea. Poate data viitoare o să țin seama și de cromatică.

cutie din hartii rulate

 

Suport de lumânare cu pisici recondiționate. Pe sub culorile alea minunate, mâțele-s din metal ruginit. Le-am luat de la un târg de antichități cu 5 lei bucata. Suportul de lumânare e tricotat la imprimanta 3D.

suport de lumanare cu pisici

 

Una peste alta, am făcut ceva artă anul ăsta. În 2020 o să fiu mai selectivă și o să mă joc în special cu rășina, dar vreau să fac io niște mulaje în formă de pisici, evident. Cu pictatul m-am lămurit, nu e de mine. De fapt știam de mai mult timp, de când mi-am făcut singură ilustrațiile pentru un ebook, dar cred că am uitat de-atunci. Decorațiuni pentru pom nu mai fac, dar mai am niște idei de magneți pentru frigider și-o să le pun în aplicare cât de curând. Ei, și dupã ce termin de fãcut toatã arta, mă apuc de sudură și lăcătușerie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.