ilustratie zaurel
Zaurel

Cum să desenezi urât. Partea a 2-a – Zaureii evoluează

Mi-am descoperit o putere specială anul ăsta și, chiar dacă nu pare cine știe ce, eu mă simt un fel de Wonder Woman with Horrible Eye Bags. Oricât ar fi de șocant pentru putoarea din mine, iată că sunt în stare să mă trezesc în fiecare dimineață la 5 ca să-l prefac pe Zaurel, motanul-dragon, în Zmittens, the dragon-cat, apoi să merg la birou ca să scriu articole despre clădiri interbelice, despre rochii din dantelă și cum să te îmbraci la nuntă, iar seara să desenez tot felul de mustăcioși grăsuni, descifrând printre înjurături Photoshopul pe care n-o să-l pricep niciodată cum trebuie, dar pentru că mai am încă o putere specială (de a fi suficient de căpoasă ca să nu renunț la chestii doar pentru că n-am habar de ele), continui să mă joc cu Layerele, Selection Tool-urile și restul sculelor.

Așa se face că, după ce-am mâzgălit jumătate de caiet, am reușit să termin prima ilustrație pentru ediția în engleză a Zaurelului. Tehnica mea e jenant de rudimentară, adică întâi desenez un motan-dragon mititel, șterg, desenez, șterg, desenez, scap guma, scap creionul, beau o bere, apoi desenez unul mare și-l pozez. Poza o mut în Photoshop și-ncep s-o bibilesc, după aia caut un fundal free for commercial use și-ncep să montez elementele. Îmi place partea asta pentru că, de exemplu, habar nu am cum cad umbrele sau ce culori se potrivesc, așa că intru disperată pe youtube și caut filmulețe care să-mi dea mură-n gură. Nu găsesc, deci beau o bere și fac cum mă taie capul.

Mi-a mai plăcut foarte mult și că în loc să iau de-a gata o pisică de pe net l-am creat pe Zaurel treptat, lucrând ba la lăbuțe, ba la urechiușe, ba la botic, personalizând fiecare element după chipul și asemănarea personajului din carte, pentru că astfel ne cunoaștem și noi mai bine. Văzusem într-un documentar că J.K. Rowling făcuse o grămadă de desene pentru diverse scene din Harry Potter (tocmai am dat iar peste ele aici) și acum înțeleg de ce. Lăsând la o parte faptul că dacă desenezi ca o cizmă poate e mai bine să-ți vezi personajele doar cu ochii minții, ajută foarte mult o schiță.

Acum să vă arăt Zaureii ăștia mai evoluați, nu turbați ca ăia de data trecută.

zaurel ilustratie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La început Zaurelul era un motan țeapăn, nu prea gras, cu lăbuțele din spate strâmbe și cu breton blond. Apoi mi-am dat seama că în niciun caz motanul-dragon nu poate arăta așa, pentru că în carte e atât de frumos încât cele mai bune mâncăruri îl aleg pe el (așa se întâmplă în Raznastan, nu alegi tu mâncarea, ci mâncarea te alege pe tine și zboară prin restaurant cu 9 km/h, trebuie să fii pe fază să nu te lovească-n cap) și clar trebuie să fie mai durduliu.

L-am umflat puțin și i-am vopsit bretonelul, ca să fie mai șic, apoi l-am pus să dea cu scăpăriciul ca să vedeți și voi că nu glumim!

 

via GIPHY

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.