cum să desenezi urât
Zaurel

Cum să desenezi urât. Partea a 3-a – Uite-o pe Maia!

Imediat ce mi-a trecut mahmureala din uichend, am revenit la programul meu de supereroină, cu trezit la cinci și alea alea, printre care se află și desenatul urât.

Pentru că în ghidușia cu Zaurel (am decis că până la urmă nu-i carte pentru copii, ci ghidușie cu pisici și cuvinte) fetița Maia descoperă Raznastanul și nebunia de-acolo, a trebuit s-o desenez. Nu-mi prea place să desenez fetițe sau oameni, în general, pentru că au degete complicate, pomeți, nas, umeri și tot felul de chestii pe care nu știu cum să le așez ca să pară oarecum funcționale. Așa că de Maia mi-am cam bătut joc și i-am trântit un cap pătrat (sărăcuța de ea, oricum vine din Standardistan, unde Marele Fî, iubitorul de pătrățele, face regulile). Pentru că în Regulamentul ei Existențial scrie că are părul scurt, i-am făcut un fel de brad maro pe creștet, și pentru că Marele Fî nu le are cu moda și obligă pe toată lumea să poarte niște salopete hidoase, am scăpat de dilema vestimentară.

Toate bune și frumoase, numai că am vrut să v-o arăt pe mica Maia într-una dintre scene, cea în care se sperie de mâncare (pentru că-n Raznastan mâncarea te alege pe tine, nu tu pe ea) și a trebuit să desenez niscai speed lines ca să arăt că pizza și toate celea vin cu viteză mare. Ei, aici m-am blocat vreo cinci ore, noroc că mi s-a pus pata pe albumele Lake of Tears și-am mai fredonat din când în când –nu vă panicați că nu mă apuc și de cântat. Sunt incapabilă să trag niște linii cu fotoșopu. Până la urmă am trișat și-am furat niște linii de undeva, aia e.

Și-a ieșit chestia asta.

Carevasăzică, ea e Maia. Maia, zi Howdy, bre!

cum să desenezi urât

4 comentarii

 • Gabriel

  Dupa figura chinuita si miscarile spasmodice,cred ca pe Maia o cam strange carcasa!
  In rest,felicitari autoarei pentru talentul culinar dovedit,pizza si prajiturile alea aeropropulsate arata bine!
  Apropo,Lake of Tears e cel albastru de dedesupt?

  • zaur rocko

   Mie mi-e că o strâng ciorăpeii, în rest ce să zic. Mâncarea e de pe openclipart, autoarea gătește ca o cizmă și desenează așijderea, iar Lake of Tears e negru delicat de toamnă, n-are cum să fie albastru dedesubt 🙂

 • bre

  Brava bre, ești eroina mea. Nu din cauză de desenat că desenatu’ ca desenatu’, dară trezitul la ora 5 e pedeapsă cruntă. Poate și Maia ar fi mai veselă oleacă dacă ai desena-o mai târziu nițel, când începe și Terra a se învârti.
  Altfel, bună treabă, îmi place 🙂

  • zaur rocko

   :)) bre, să știi că odată cu vîrsta e din ce în ce mai ușor să te trezești mai devreme și să te duci la kaufland să aștepți să deschidă ăia sau să faci altele, oricum, ce-aveți frate cu atîta veselie? săraca Maia e atacată de mîncare zburătoare și voi vreți să se hlizească? eniuei, glad u like it 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.