jocuri magnetice de construcții cover
Jocuri și jucării

Ghid jocuri magnetice de construcție pentru copii: Magna Tiles, Picasso, Playmags, Connetix sau altele?

Jocurile magnetice de construcție au captivat imaginația copiilor și a părinților deopotrivă, devenind o modalitate fascinantă de a explora lumea construcțiilor și a formelor geometrice. Aceste jucării inovatoare au transformat modul în care copiii învață și se distrează, oferind o abordare creativă și educativă pentru dezvoltarea abilităților lor.

Explorăm în acest articol universul captivant al celor mai populare jocuri magnetice de construcție: Magna Tiles, Connetix, Playmags, Picasso Tiles, Geomag, Magplayer, Magnetic Tiles. 

 

Magna Tiles

magna tiles with mirrors

În lumea jocurilor magnetice de construcții pentru copii, Magna Tiles este, poate, cel mai cunoscut. 

 

Avantaje și beneficii Magna Tiles

 

Piese colorate și magneți preciși

Piesele Magna-Tiles sunt colorate vibrant și pictate cu atenție la detalii. Magneții au o precizie excelentă, asigurându-se că structurile construite rămân stabile și atrăgătoare pentru ochi.

Construcție ușoară pentru copiii mici

Piesele magnetice Magna Tiles sunt concepute să fie ușor de manevrat, ceea ce le face perfecte pentru mânuțele copiilor. Aceștia pot construi cu lejeritate și se pot bucura de fiecare moment de creație.

Atracție magnetică unică

Fiecare piesă Magna-Tiles este dotată cu magneți pe margini, dar secretul adevăratei lor magii constă în capacitatea unică de a se atrage reciproc, chiar și atunci când sunt rotite invers. Această caracteristică deschide calea către construcții complexe și creative.

Colecții impresionante cu animale distractive

magna tiles animals

Magna-Tiles oferă seturi tematice cu animale precum dinozauri, girafe sau elefanți. Aceste personaje captivante aduc o dimensiune suplimentară jocului, inspirând copiii să-și creeze propriile aventuri în lumea construcțiilor.

Siguranță și standarde ridicate

Seturile Magna-Tiles respectă cele mai înalte standarde de siguranță. Marginile pieselor sunt nituite, așadar sunt foarte puțin susceptibile la crăpare. Sunt realizate din materiale sigure, conform standardelor internaționale de siguranță.

 

Ce joc magnetic Magna Tiles să cumperi pentru început    

Poți începe aventura în lumea jocurilor magnetice de construcție cu un set mic și ieftin, de 15 piese, precum Magna Tiles Stardust cu sclipici și oglinzi.

Jocuri magnetice de construcții Magna Tiles

Dacă are succes la micuțul tău, fă un upgrade cu Magna Tiles Metropolis, un set extraordinar de frumos de 110 piese, cu care va putea crea absolut orice își dorește.

Magna Tiles Metropolis

 

Playmags

Jocuri magnetice de construcții Playmags

Playmags este un set de construcții cu piese magnetice care îmbină jocul creativ cu învățarea, oferind copiilor o platformă fascinantă pentru a explora formele geometrice, simetria, arhitectura și conceptele matematice de bază. Aceste jucării au câștigat popularitate datorită caracteristicilor lor remarcabile. 

 

Avantaje și beneficii Playmags

Învățare prin joc creativ

Piesele magnetice Playmags permit copiilor să construiască și să învețe fără efort. Prin jocul creativ, ei pot explora concepte matematice esențiale și să dezvolte o înțelegere profundă a formelor geometrice, simetriei și arhitecturii.

Magneți puternici și durabili

Seturile Playmags sunt echipate cu magneți puternici și durabili, ceea ce le face ideale pentru construirea structurilor înalte și complexe. Magneții Playmags sunt mai mari și mai mai puternici decât la alte branduri de seturi magnetice. 

Sigure și non-toxice

Un alt aspect deosebit este siguranța acestor jucării de construcții. Playmags respectă cele mai înalte standarde de siguranță, fiind sigure și non-toxice. Părinții pot avea încredere că copiii lor se pot bucura de ore nelimitate de joacă în condiții de siguranță.

 

Cel mai ofertant joc magnetic de construcție Playmags

set construcții magnetice Playmags 100 piese

Dacă vrei să achiziționezi un joc magnetic de construcții pentru copii cu multe piese la un preț bun, îți recomand Playmags 100 piese. Este mai accesibil decât Magna Tiles cu același număr de piese și prezintă o varietate mai mare a elementelor. Acestea sunt compatibile cu alte seturi magnetice și vin cu accesorii click-in sub formă de ferestre sau ziduri, de introdus în plăci. Setul include un săculeț pentru depozitare.

Adaugă 2 remorci magnetice pentru a construi autobuze sau un tren. Vei câștiga timp prețios de joacă independentă a celor mici și relaxare pentru tine.

 

Connetix

jocuri magnetice de construcții cu panouri și bile Connetix

În esență similar cu celelalte jocuri magnetice de construcție, Magna Tiles și Playmags, Connetix are câteva diferențe care-l pot transforma în preferatul familiei tale.

Caracteristici și avantaje Connetix

Design inovator

Acest design este conceput pentru a îmbunătăți durabilitatea plăcilor. Prin eliminarea suporturilor interne și a altor designuri suplimentare pe fața plăcilor, Connetix oferă un aspect mai clar și mai strălucitor. Marginile înclinate reduc riscul de crăpare atunci când plăcile sunt supuse presiunii, cum ar fi când sunt călcate, și previn zgârierea atunci când plăcile intră în contact între ele, ceea ce le face mai rezistente la deteriorare.

Reflecții vibrante datorită designului special

Un avantaj al seturilor Connetix este designul lor fasonat, ceea ce, potrivit producătorului, nu numai că îmbunătățește durabilitatea, ci și ajută la refracția mai eficientă a luminii care creează modele sclipitoare și strălucitoare pe podeaua/pereții din apropiere.

Rezistență mai mare la crăpare

Marginile înclinate și eliminarea suporturilor interne fac plăcile Connetix mai durabile și mai rezistente la zgârieturi. Aceste jocuri magnetice de construcții sunt construite pentru a rezista utilizării intense, ceea ce le face potrivite pentru jocurile copiilor și pentru a fi folosite în mod regulat.

Varietate cromatică

Culorile oferite în seturile Connetix se inspiră din elemente naturale, precum nuanța de verde mentă sau galben miere. De asemenea, există opțiuni care imită spectrul de culori al curcubeului. Setul Pastel conține 8 variante de culori, oferind mai multe opțiuni decât seturile magnetice concurente.

Plăci mai ușoare

Elementele Connetix cântăresc mai puțin decât Playmags sau Magna Tile deoarece nu au suporturi interne sau designuri suplimentare pe fața plăcilor.

 

Cu ce joc magnetic Connetix să începeți

set magnetic construcții în culori pastel Connetix

Există în colecția Connetix un set deosebit, care-mi place foarte mult datorită culorilor pastelate și pentru că include 8 pătrate de dimensiuni mari. Acestea sunt perfecte ca bază pentru diverse construcții rezistente, iar celelalte jocuri magnetice au mult mai puține, 2 sau 4. În plus, jocurile de lumini pe care le poți crea cu Connetix Pastel sunt fascinante.

Picasso Tiles

set magnetic Picasso Tiles

Foarte asemănătoare cu Magna Tiles, seturile magnetice de construcții Picasso Tiles diferă, totuși, prin câteva caracteristici.

 

Caracteristici Picasso Tiles

 • marginile nu sunt nituite, dar sunt rotunjite;
 • sunt puțin mai grele decât Magna, ceea ce ar putea face dificilă construcția clădirilor înalte;
 • magneții sunt o idee mai puternici decât cei ai pieselor Magna;
 • unele piese au suprafețe cu oglinzi;
 • seturi diverse, cu combinații de piese magnetice, cărămizi de construcție și figurine;
 • Picasso Tiles sunt olecuță mai ieftine decât Magna Tiles.

Jocuri magnetice de construcție cu tije Picasso Tiles

joc magnetic de construcții cu tije și bile

Poți achiziționa jocuri magnetice de construcție pentru copii Picasso Tiles cu forme geometrice plate (triunghiuri, pătrate etc.) sau unele cu tije drepte sau curbe și bile, pentru a varia tipul construcțiilor. Îți recomand Picasso Tiles cu tije care permit crearea unor forme mai naturale de animale.

 

 

Geomag

joc magnetic construcții Geomag

Seturile Geomag Panel au fost dezvoltate pentru copiii cu vârsta între 1 și 5 ani sau peste 5 ani, oferindu-le o experiență de construcție mai complexă. Aceste jocuri magnetice de construcții conțin tije magnetice, sfere din oțel și panouri de plastic, care permit copiilor să creeze structuri și modele detaliate.

 

Caracteristici Geomag

Compatibilitate redusă

Spre deosebire de alte jocuri magnetice de construcții, Geomag sunt compatibile doar cu alte seturi din același brand.

Dezvoltă abilitățile de vedere în spațiu

Prin manipularea tijelor magnetice, a sferelor de oțel și a panourilor de plastic, copiii sunt încurajați să gândească în trei dimensiuni, să construiască structuri complexe și să vizualizeze cum părțile se potrivesc pentru a crea modele. Această abilitate de a vedea în spațiu este esențială pentru rezolvarea problemelor, înțelegerea geometriei și dezvoltarea abilităților de proiectare.

 

Jocuri magnetice de construcție pentru 1-5 ani

set cuburi magnetice Geomag

Pentru categoria de vârstă 1-5 ani poți achiziționa seturile Geomag Magicube. Este compus din cuburi magnetice cu care copilul poate crea diverse construcții tridimensionale.

Seturi magnetice de construcții cu bare pentru copii peste 5 ani

joc magnetic cu panouri si tije Geomag

Pentru copiii mai mari există jocuri de construcție magnetice Geomag cu diferite combinații de piese: doar sfere și cilindri sau tije, bile de oțel și panouri triunghiulare, pătrate ori pentagoane.

 

 

Magplayer

joc de construcții magnetice Magplayer

Conceptul este similar jocurilor magnetice cu plăci tip Magna Tiles.

Seturi de construcții magnetice ieftine

Magplayer jocuri magnetice de construcții ieftine

 

La un preț foarte accesibil găsești seturile de construcții magnetice Magnetic Tiles de la Magplayer. De exemplu, un set cu 20 de piese magnetice este doar 65 de lei la Educlass.

 

Magnetic Tiles

joc magnetic construcții Giftry

O alternativă super accesibilă este Magnetic Tiles 3D de la Giftry: seturi care vin echipate cu diverse accesorii pentru a construi clădiri, cum ar fi balcoane, plăci-cărămizi, plăci-ferestre, trepte și baze de joc sub forma unor mașini. Această varietate de accesorii oferă o mai mare libertate creativă în procesul de construcție. Cu toate acestea, este important de menționat că magneții incluși în aceste seturi nu sunt la fel de puternici precum cei din seturile oferite de brandurile de top.

De exemplu, poți conecta până la 5 plăci magnetice una la alta, dar a 6-a placă se va desprinde. Această situație este similară cu cea întâlnită în cazul seturilor Magna Tiles, dar în cazul seturilor mai accesibile, impactul scăzut al puterii magneților devine mai evident în construcții.

 

 

Cele mai bune aspecte ale jocurilor magnetice de construcție

 

 • Magna Tilesdiversitatea tematicii
  • Avantaj: Colecții impresionante cu animale distractive, aducând o dimensiune captivantă jocului.
 • Playmagsmagneți puternici
  • Avantaj: Magneți puternici și durabili, ideali pentru construirea structurilor înalte și complexe.
 • Connetixrezistență și durabilitate
  • Avantaj: Marginile înclinate și eliminarea suporturilor interne îmbunătățesc durabilitatea și rezistența la zgârieturi.
 • Picasso Tiles calitativ, accesibil și seturi diversificate
  • Avantaj: O alternativă mai ieftină la Magna Tiles, oferind încă magneți puternici.
 • Geomag dezvoltă abilitățile de vedere în spațiu
  • Avantaj: Prin manipularea tijelor magnetice și a sferelor, Geomag dezvoltă abilitățile de vedere în spațiu ale copiilor.
 • Magplayerprețuri mici
  • Avantaj: Seturi de construcții magnetice la prețuri mai mici, precum setul cu 20 de piese.
 • Magnetic Tilesaccesorii variate
  • Avantaj: Seturile Magnetic Tiles vin cu diverse accesorii pentru a construi clădiri creative.

 

Închiriază un joc magnetic de construcții de la o bibliotecă de jucării

Jocurile magnetice de construcție reprezintă o modalitate educativă și distractivă de a stimula creativitatea și dezvoltarea copiilor. Fie că alegi Magna Tiles, Picasso Tiles, Playmags, Connetix sau oricare alt set de acest gen, copiii vor beneficia de numeroase avantaje. Aceste jocuri dezvoltă abilități esențiale, precum gândirea spațială, înțelegerea forțelor magnetice și rezolvarea de probleme, toate într-un mediu de învățare interactiv.

Dacă nu te-ai decis încă să achiziționezi un set magnetic de construcții sau alte jucării care pot fi destul de costisitoare, ia în calcul opțiunea unui abonament la o bibliotecă de jucării. Plătești un abonament și primești un număr de jucării pentru o lună, pe care apoi le returnezi și primești altele în schimb. Noi folosim biblioteca de jucării Evertoys. Pentru 80 de lei lunar închiriem câte două jucării și o carte.

Folosește la înscriere codul de reducere Cristina-FrB0P-YM4, vei beneficia de reducere de 50% pentru primele două luni de abonament! Poți închiria de la Evertoys jocuri magnetice de construcție Geomag și Magplayer, precum și alte branduri. 

 

Indiferent de marca aleasă, esențial este să optezi pentru jocuri magnetice de construcție calitative, care să fie potrivite pentru vârsta și nivelul de dezvoltare al copiilor. Cu un ghid informat și cu recomandări potrivite, putem oferi celor mici o experiență de învățare plină de distracție, care să îi pregătească pentru viitor. Astfel, aceste jocuri devin instrumente valoroase în dezvoltarea lor, ajutându-i să-și exploreze imaginația și să-și construiască calea către succesul în învățare și în viață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.