Michonne e o rautate
jurnelul lui Michonne

Jurnelul lui Michonne – Sunt o răutate mare

9 1/2 mianuarie

Dragă jurnel,

Azi umana m-a măsurat cu echerul și a zis că am douășapte de centimetri înălțime când stau în cureț și că sunt o răutate mică. Mie mi se pare că douășapte e foarte mult, dar sunt sigură că am și mai mult când sar de pe umanul mare pe șifonier. Dacă n-ar fi așa ofticoasă, umana ar trebui să mă măsoare și atunci. Să nu uit să-i spun să-și ia echerul și, cât se milogește de mine să mă dau jos, să pună mâna să mă calculeze corect, pentru că eu sunt o răutate mare, nu mică. De exemplu, chiar zilele astea am născocit cel mai plan malefic.

De obicei, o trezeam pe umană devreme de tot ca să aibă timp să se joace cu mine, să-mi dea bobițe și să participe la cursul despre căcuță (mai țin un curs despre căcuță și seara, dar la ăla s-a înscris umanul mare). Uneori o mușcam matinal de nas, alteori de obraji și câteodată îmi băgam botul în urechea ei, că am impresia că pe-acolo aude. Mă rog, cum mă simțeam și eu inspirată s-o atachez în ziua aia. Dar am stat și m-am gândit: câteodată, după ce-o trezesc, umana îl scoală pe umanul mare și pleacă amândoi, iar eu rămân singurică acasă toată ziua. Îți dai seama că nu-mi convinge chestia asta, pentru că mie-mi place să mă joc pase cu umanii în pauzele dintre somnicurile mele. Apropo, umana zice că sunt campioană ompilică la pase și că merit o medalie. Da, și după ce m-am gândit, l-am născocit pe plan.

Dacă n-o mai trezesc pe umană dimineața, atunci poate nu mai pleacă nici ea și nici umanul mare și ne jucăm pase toată ziua! Zis și făcut. Azi m-am abținut și n-am mai mușcat matinal pe nimeni. Victorie totală! Umanii au dormit duși în timp ce le cântau telefoanele. S-au trezit târziu, când eu deja ținusem cursul de căcuță – lasă, și-așa nu înțelegeau nimic din el, și erau așa, cam zăbăuci de cap. Umanul mare a plecat până la urmă, dar umana a stat cu mine acasă toată ziua. A avut timp să-mi curețe și mucișorii din nas, care mucișori sunt compuși din pământ adunat din ghiveciul ăla mare din balcon.

Așa că vezi, dragă jurnel, că planul meu malefic a funcționat. Sunt oficial o răutate mare, chiar dacă am douășapte de centimetri înălțime când stau în cureț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.