pisoias calico frumos
Cu pisici

Cât de greu e să citești cu o mâță mică lângă tine?

Michonne e o mâță calico foarte jucăușă și vorbăreață, care funcționează deocamdată cu baterii de 70 de minute. După ce se descarcă se pune la încărcat pe păturică vreo oră. Am invitat-o să stea cu mine și cu Mr. Huge și ea a zis Miu? și eu am zis Da! și ea a zis Bine, hai că vin, da’ eu sunt șefa și eu n-am mai putut să comentez nimic pentru că eram fascinată de mustățile ei.

Are opt săptămâni și e fiica lui Bubu și nepoata lui Sandibel. Mama și bunica ei, cu mama mea în frunte, au răsfățat pușlamaua de nu se poate, și acum face pe prințeșica la mine acasă. O las, că pe lângă mustățile alea fascinante are și doi ochișori cu care fixează foarte bine ținta și o topește ca pe înghețată.

 

pisică calico mică

 

Mi-am luat concediu special pentru Michonne, că doar nu o lăsam singură în casă nouă, fără să aibă și ea cu cine schimba un miau. Taman bine că stau cu mâța, m-am gândit eu, am timp berechet să termin de citit tot tsundokul* care s-a făcut mărișor în ultimele luni și chiar să scriu pe îndelete câteva articole pe Jucării sexuale cu povești. Dar na, socoteala de-acasă nu se potrivește cu cea din târg. Când stau cu laptopul în brațe Michonne mi-l închide, când vreau să dau pagina Michonne o mușcă și, în general, când nu doarme, Michonne face ceva foarte interesant care trebuie urmărit, admirat și fotografiat. Abia am reușit să citesc biografia lui Alfred Kinsey, zoologul rebel care i-a învățat pe americani să facă sex, să scriu vreo două articole și câteva emailuri și să pun trei poze cu Michonne pe Instagram. În restul timpului mă ocup cu lucruri foarte importante, cum ar fi spălat mâța pe față, schimbat nisipul mâței, rugat mâța să facă caca, verificat cacaul mâței, scos mâța de sub canapea, scărpinat mâța, jucat cu mâța, picat în extaz în fața mâței, lăudat mâța, vorbit cu mâța și pus mâței muzică de relaxare specială pentru pisici.

Așa că răspunsul la întrebarea din titlu este: foarte greu, bre, e foarte greu să citești cu o mâță mică lângă tine. Și, cumva, chestia asta mă face foarte fericită.

*Tsundoku – termenul se referă ori la obiceiul de a cumpăra cărți pe care nu le citești, ori la vraful cu cărți pe care urmează să le citești.

 

pisoias calico se strâmbă

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.