Cărți,  Cu pisici

10 sfaturi fabuloase pentru pisicile care vor să fie superstaruri la ele acasă

sfaturi pentru pisiciÎn ’69, un cotoi blond și superb a devenit faimos după ce a jucat într-o duzină de reclame semnate Leo Burnett. Toată lumea era la lăbuțele lui. Era un tip flocos, avea prestanță și un rânjet nițel strâmb, dar care-l prindea bine. A primit și-un Patsy, adică un fel de Oscar pentru animale. Ei, și Morris, c-așa-l chema pe domnul cotoi, a notat în autobiografia lui, în calitate de superstar, zece sfaturi pentru pisicile care vor să fie și ele superstaruri.

Niște superstaruri mai mici decât Morris, bineînțeles.

O să scriu în continuare sfaturile respective, așa că, dragă cititorule, cheamă-ți imediat pisica. Doarme? Ah. Atunci, așteaptă, te rog. N-o deranja, că după aia face pișu pe fotoliu.  Găsește-ți ceva de făcut prin casă sau, na, citește o carte cu pisici vorbitoare, experte în arte marțiale și tehnici de spionaj, dacă ți-ai terminat toată treaba. Dar când se trezește felina, hrănește-o cumsecade și abia după aia citește-i clar și răspicat sfaturile astea:

Dragă pisică, iată ce trebuie să faci ca să fii superstar la tine acasă

1.  Poartă-te, din primul moment, ca și cum tu ai fi principala atracție. Dacă nu ești încă, stai liniștită. O să fii în curând.

2.  Fă-ți intrări spectaculoase. O intrare spectaculoasă e atunci când intri în sufragerie și te lungești apatică pe covor. Alege un covor cu o culoare care-ți pune blănița în evidență. Uneori e util să-ți faci exercițiile de întindere în locurile interzise. Pe canapea. Pe frigider. Pe masă. Pe fața umanului.

3.  Nu fi mereu disponibilă. O pisică mereu disponibilă nu-și poate ține stăpânul în șah.

4.  Așteaptă-te doar la ce e mai bun în viață.

5.  Aranjează-te. Dacă nu arăți cel mai bine, nu te poți aștepta la ce e mai bun.

6.  Fă pe intangibila. Nu-ți manifesta sentimentele, iar dacă trebuie să o faci, fă-o dramatic. Prefă-te că vrei să te freci de picioarele umanului tău, dar în ultima secundă ratezi. Înnebunește-l. Și nu uita să fii senzuală. Bluza aia neagră de cașmir de pe pat e pusă acolo ca să te-ntinzi tu pe ea.

7.  Dacă, doamne ferește, locuiești cu un câine, tolerează-l. Chestia asta o să-l impresioneze până la lacrimi pe umanul tău și, dacă vreodată se zburlește Azorel la tine, o să-l certe de-or să-i meargă fulgii. Probabil o să poți scăpa basma curată cu multe chestii dacă reușești să dai vina pe câine. Dacă locuiești cu un bebe, stai liniștit. O să crească și-o să ai un nou sclav.

8.  Nu te lăsa văzută în locuri rău famate, cum ar fi în pivniță sau în debara. Expune-ți trupul superb și blănos doar pe pervazul însorit, pe vârful patului sau lângă statuia altei pisici.

9.  Fii fermecătoare. Zâmbește când vine umanul acasă. Du-te la ușă când îi auzi mașina pe alee și așteaptă-l. Poți să și oftezi o dată sau de două ori. Ceilalți umani din familie or să dea imediat raportul și o să crești ca o gogoașă-n ochii lui.

10.  Nu fi niciodată prea nerăbdătoare. Atitudinea e totul. Lasă să se-nțeleagă că, dacă ceva nu-i conform standardelor tale, poți să semnezi oricând un contract cu un alt uman.

Hai că nu-s chestii prea complicate. Dacă știe șmecheriile astea, orice pisică poate să te joace-n lăbuțe cum vrea ea. Și tu abia aștepți, așa că, hai, share-uiește sfaturile de mai sus cu felina vieții tale și așteaptă-ți viitorul de sclav cu brațele deschise.

Și pline cu conserve.

sfaturi pentru pisici de la Morris
El este Morris. Așa arată un superstar. Sursa foto: „Morris. An Intimate Biography”, de Mary Daniels

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.