spune pisicii te iubesc
Cu pisici

11 feluri în care-i poți spune pisicii tale „Te iubesc, făi, beșnițo!”

I-ai făcut și tu pisicii tale, de Velăntain sau de Dragobete, o declarație frumoasă de supunere totală dragoste, sau te-a durut în cot de sentimentele și fițele ei? Probabil că te-a durut în cot. Să-ți fie rușine, uman nerecunoscător ce ești. Eu zic să-ți schimbi atitudinea și să apreciezi ghemul ăla gras de blană, mustăți și pernuțe așa cum se cuvine. Iar ca să fii sigur că n-o dai în bară și anul viitor, antrenează-te.

Ia de-aici un set complet de exerciții de căutat pisicii-n coarne exprimat iubirea pentru superbul exemplar felin (cunoscut și sub denumirea de pațachină, cotarlă, beșniță, nesimțită sau vacă) în umbra căruia trăiești și pune-te pe treabă.

1 Trezește-te devreme duminică dimineața – cam pe la 4 juma’ – și perpelește niște ficăței la tigaie. Pune-i frumos pe o farfuriuță curată și servește-i pisicii micul dejun la pat. Sau la pernă. Sau la preș. Sau la fundul șifonierului, unde încă doarme obosită, după ce ți-a dat toate hainele pe jos.

2  Lasă-ți mâța să doarmă pe laptop. Oricum nu-l folosești decât în scopuri dubioase și ca să stalk-uiești oameni nevinovați pe Facebook. În plus, așa poți să admiri pisica în starea ei naturală de adormită.

3  Aruncă nenorocitul ăla de aspirator, că oricum se face iar mizerie când își scutură pațupina tălpicii plini de nisip pe covor. Ascultă la mine, aspiratorul e i-nu-til! Mai face și ca toți dracii.

4  Pregătește-i pisicii tale dragi o baie relaxantă. Umple cada cu apă și cu niște peștișori colorați. Pune și două-trei rățuște de plastic, numa’ așa, pentru feng-shui.

5  Nu mai rânji copleșit de admirație când te uiți la poze cu alte pisici, mai ales dacă propria ta pisică e de față. Asigur-o că ea e mult mai frumoasă, mai mătăsoasă și mai grațioasă decât orice altă mâță. Și nu, nu e grasă deloc. E doar pufoasă.

6 Nu mai ascunde creioanele și pixurile. Lasă-le la vedere, pe birou sau pe masă, undeva de unde capra să le poată trânti cu zgomot la trei și-un sfert AM, când tu dormi cu nerușinare și biata de ea se plictisește.

7  Fă-i o poză frumoasă și pune-o în ramă, pe perete, în locul reproducerii după nu-ș ce Dali. Și învață odată să faci diferența dintre artă și… chestiile care nu-s reprezentări ale pisicii tale.

8 Apucă-te de studiat vechea religie egipteană ca să-nveți să-ți venerezi cumsecade pisica.

În nopțile friguroase, du-te tu primu-n pat, ca să-l încălzești cum trebuie până vine și pisica.

10 Mănâncă pește, eventual din conservă, pentru ca respirația ta să n-o ofenseze pe blănoasă.

11  Fă-te că nu vezi când mâța ta împiedicată cade de pe pervaz sau de pe scaun sau de pe masă sau de pe canapea sau de pe ușă sau de pe capul tău. Ea oricum o să insiste că aiurezi și că nu s-a întâmplat nimic.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.