Artă cu pisici,  Cu pisici

Tu știi în ce zodie e pisica ta? Intră aici să vezi ce poamă astrologică e

Te-ai întrebat vreodată dacă pisicile care hâsâie una la alta nu sunt cumva în zodii incompatibile? De exemplu, o mâță-n Berbec care gherăie din senin un motan în Pești… nu-l gherăie chiar din senin. Îl gherăie pentru că e leneș și visător și nu vrea să țină de șase când vânează ea bureți de vase.

Sau pentru că e ciufută, pur și simplu. Mă rog.

 

Ideea e că tu, da tu! ești cel mai egoist ever! Până acum ți-a păsat numai de horoscopul tău ca să vezi dacă te potrivești cu tipul ăla cu mult păr pe piept sau cu tipa fără prea mult păr pe piept, în funcție de preferințe. Și dacă o să primești bani astăzi. Nu te-ai gândit că ghemul ăla arțăgos de blană care ți se încurcă printre picioare are și el o zodie, ba chiar și-un ascendent! Păi da, că te gândești numai la tine și oropsești pisica.

Te rog să nu mai oropsești creatura aceea perfectă care tocmai dărâmă toate bobițele din castron ca să aibă motiv să se tânguie la tine că moare de foame. Ia de citește acilea care-i treaba cu zodiile la pisici, și dacă nu știi când s-a născut putoarea, nu-i bai. Sigur îi recunoști semnul zodiacal din descriere.

 

Pisica Berbec (21 Martie –  20 Aprilie)

zodiac pisiciȘtii mișcarea aia mâțească din poponeț, când se pregătește creatura să sară pe picioarele tale? Ei, pisica Berbec o face cu o grație desăvârșită. E expertă-n sărituri, căderi și, în general, în tot felul de mișcări zbuciumate. Se ia de celelalte pisici, dar și de tine. Cel mai mult îi place să te prindă în ambuscadă dimineața, când n-ai deschis încă prea bine ochii și te moșmondești să-ți faci cafeaua. Mâței Berbec îi place să cucerească toate alea. Cucerește cutiile de pantofi, pungile de la Mega și sertarul tău cu chiloți. Mișcarea ei preferată este să dea cu capu-n conserva cu mâncare când te chinui să i-o torni în castronel. Grăbește-te, uman moșmondit ce ești!

 

Pisica Taur (21 Aprilie – 21 Mai)

zodiac pisici taurMâncare? Da. Mângâiat? Uite-aici, sub bărbie. Somnic? Pe tot! Pisica Taur e o pisică de casă. Îi place rutina, mai ales dacă e vorba de o rutină care cuprinde 3 mese principale și 3 gustărele. Nu e grasă, e pufoasă și să nu care cumva să îndrăznești să-i scuturi copănelele ca să demonstrezi contrariul, pentru că o vei păți urât. Îi place să se uite la tot felul de chestii. Se uită la televizor, la acvariul cu pești, pe fereastră, la tine sau la perete. Dacă e un perete alb și are un colț gol, cu atât mai bine, că fix la el o să se uite cu mare drag. Așa pufoasă cum e, să știi că o să te bată măr dacă îndrăznești s-o plimbi cu mașina sau, doamne ferește, să-i faci baie. De șampon uscat special pentru blăniță nu ai auzit?

 

Pisica Gemeni (22 Mai – 21 Iunie)

zodiac pisici gemeniAsta-i o șmecheră. Și-o inocentă. Dar în principiu e o șmecheră. Are două fețe, ambele enervante și extrem de pupabile… în același timp. E complexă rău. Când mergi prin casă se bagă printre picioarele tale și-ți pune piedică. Când țipi la ea împrăștiat pe podea,  te privește mârâind ghidușă și vine să-ți dea pup. N-o să ai niciodată ghivece cu plante de apartament, vaze cu flori, brazi de Crăciun sau alte lucruri frumoase, pentru că nu le meriți. Cum adică nu le meriți?! Păi, pentru că o lași p-aia mică singură în fiecare zi când te duci la serviciu, în loc să stai acasă și să-i acorzi atenția pe care o merită! D-aia. Obraznicule.

 

Pisica Rac (22 Iunie – 23 Iulie)

zodiac pisici racToane. Multe toane. Și fițe. Dar mai ales toane. Pisicii Rac îi place să fie luată-n brațe și pupată, dar nu prea strâns și nu pe nas. Îi place să se joace, dar nu mereu și nu oricum. Câteodată, când vede că n-are cu cine discuta, pisica Rac se retrage în baie ca să se relaxeze în chiuvetă. Uneori lasă urme de nas pe oglindă, alteori se scarpină-n dinți cu periuța ta. E imprevizibilă. Și poți să-ncerci tu s-o înțelegi până nu mai poți, degeaba! Ăsta-i jocul ei și doar ea știe regulile.

 

Pisica Leu (24 Iulie – 23 August)

zodiac pisici leuMâța-n Leu e o vedetă. Nu contează că e vedetă doar la tine-n casă, tot vedetă se cheamă că e. Îi place să se aranjeze ore în șir, să-și facă blănița, gheruțele și codița. Îi place să te trezească-n toiul nopții ca s-o hrănești și s-o distrezi și-i mai place să doarmă în centrul atenției tale. Uneori pe laptop, alteori pe fața ta. Din punctul ei de vedere, e expertă în orice, mai ales în arte marțiale, tehnici de spionaj și mâncare. Pisica Leu nu suportă s-o dai îndărăt de la nimic, mai ales de la rele. Dacă și-a pus în minte să dărâme ceva, apăi să fii sigur că asta o să facă, fie că dormi, fie că ești treaz și urli ca disperatul la ea se se astâmpere. Un exemplu perfect de pisică – pardon, de motan Leu e Zaurel, starul acestui miniroman de aventuri cu pisici care vorbesc mult.

 

Pisica Fecioară (24 August – 23 Septembrie)

zodiac pisici fecioaraPisicii-n zodia Fecioarei nu-i plac surprizele. D-aia te miroase atentă când vii acasă și inspectează meticulos toate sacoșele. Dacă te pune naiba să mângâi alte pisici, ai încurcat-o! Mâța Fecioară o să afle și-o să te privească de parc-ai fi călcat-o pe coadă. Cu toate acestea, nu ține morțiș să stați împreună tot timpul, pentru că are și ea treburile ei. Dar să nu care cumva să uiți de ora mesei sau să-i servești un pliculeț nașpa, că o să te scoată mintenaș de la sufletul ei.

 

Pisica Balanță (24 Septembrie – 23 Octombrie)

zodiac pisici balantaPisica-n Balanță face parte din familie, de asta să fii sigur. Dacă uiți, o să-ți amintească ea, că-i vorbăreață și băgăcioasă. O să te viziteze noaptea, când ești în REM, dar și ziua, când te refugiezi în baie. O să zgârie la ușă și-o să-ți explice pe un ton mieunător de ce este neapărat nevoie s-o lași să intre, apoi o să se așeze pe marginea căzii și-o să se frece cu botul de telefonul tău până când ți-l dărâmă în apă. Dacă stai ca omu’ pe budă și faci treaba mare, o să te privească foarte atentă o vreme, apoi o să-ți sară-n brațe, pentru că familia e familie și-ți stă aproape și la bine, și când ai crampe.

 

Pisica Scorpion (24 Octombrie – 22 Noiembrie)

zodiac pisici scorpionPisica Scorpion gestionează orice situație cu lăbuțe ferme. Mănâncă atunci când are chef, chiar dacă nu i-ai umplut castronelul cu bobițe. Șunca din sandviciul tău e la fel de bună. Bineînțeles, este și un vânător priceput, iar dovadă stau zgârieturile de pe picioarele și brațele tale. Nu are timp de oaspeți, iar dacă-i aduci pe cap vreun musafir, o să-l privească dezgustată și după aia o să se retragă în salonul ei, adică pe cea mai înaltă etajeră, de unde o să continue să se uite urât la el. Pisica Scorpion ține minte când o nedreptățești și se răzbună cu stil, nu neapărat imediat. Știe să aștepte. D-aia n-o să ai niciodată un brad de Crăciun. Niciodată.

 

Pisica Săgetător ( 23 Noiembrie – 21 Decembrie )

zodiac pisici săgetătorMâța Săgetătoare e agitată, curioasă și plină de inițiativă. Nu-și pierde timpul cu fleacuri, așa că nu se spală la fel de bine ca celelalte pisici, dar energia ei compensează ce-i lipsește în materie de igienă. Oricum arată fabulos, chiar dacă e mai ciufulită. Trebuie să ai neapărat plase la ferestre, pentru că șturlubatica asta o să testeze de nenumărate ori teoria gravitației. Săgetătoarea mustăcioasă nu înțelege noțiunea de obstacol, așa că o să dărâme tot ce stă în calea succesului ei: vaza cu crini imperiali, cana cu cafea și chiar televizorul. Cu puțin noroc, are șanse să te dărâme și pe tine, cât ești de mare, cu ajutorul unei tehnici transmise din pisică-n pisică, numită „Rotocoale-multe-rotocoale-printre-picioarele-umanului”.

 

Pisica Capricorn (22 Decembrie – 20 Ianuarie)

zodiac pisici capricornPisica-n Capricorn este hotărâtă să facă doar ce are ea chef. Dacă-i spui Nu! o să facă bot – nu că n-ar avea deja un botic irezistibil, da’ vorba vine. Și-n timp ce face bot, o să urzească o schemă ingenioasă prin care să înfrângă orice rezistență din partea ta. Crezi că n-o să-ți fure peștele ăla din farfurie? Mai gândește-te. Totuși, când vrea, e simpatică și drăgălașă, ba chiar stă la mângâiat. Dar reține ideea principală: doar când vrea ea!

 

Pisica Vărsător (21 Ianuarie – 14 Februarie)

zodiac pisici varsatorPisica Vărsător nu-i pe craca ei. Adică-i cam dusă cu sorcova. Știi ce se spune despre umanii în Vărsător: sunt ori genii, ori nebuni. Așa și cu mâțele astea. E impredictibilă, poznașă și dornică de atenție, dar să nu-i spui că e nebună când o vezi mișunând prin casă cu o pungă pe cap. Ai putea încerca s-o înveți diverse chestii, cum ar veni, s-o dresezi, dar n-o să reușești. Nu pentru că ar fi tolomacă, ci pentru că e incapabilă să se concentreze mai mult de câteva secunde. Uite, o veveriță! Mi-e foame. Păsărelele alea o caută cu lumânarea. Ce-i chestia asta? Coada mea? OMG!

 

Pisica Pești (20 Februarie – 20 Martie)

zodiac pisici pestiExistă timpul nostru, al tuturor, și există timpul pisicilor Pești. Nu are rost să încerci să-i dai de cap sau să stabilești vreo unitate de măsură pentru acesta. Pisica Pești doarme într-o zi cât altele în trei. Se mișcă doar când aude sunetul magic al unei conserve desfăcute sau pe cel al ușii frigiderului deschizându-se. Dacă te prinde stând pe canapea, ți se pune-n poală și poți să-ți iei adio de la orice alte activități aveai de gând să întreprinzi. Mâța asta a fost făcută pentru ținut în brațe și mângâiat.

Acum ai înțeles cum stă treaba? Crezi că ești compatibil cu pisica ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.